De Omgeving


Er is veel te doen in de omgeving. Er zijn ontelbare fiets- en wandelroutes, er zijn steden en dorpen te bezoeken en er is sport en spel voor zowel kinderen als volwassenen. Uiteraard is het strand ook op fiets- en autoafstand. Een selectie van de dingen die er te doen zijn, vindt u hieronder:

 

 


Fietsen en wandelen.

 

Er zijn vele fietsroutes en wandelroutes beschikbaar op internet. (Klik de links voor voorbeelden). U kunt hier fietsen huren. 

 

 

Strand.

 

De strand van Callantsoog is het dichtst bij. Met de auto is het een kwartiertje rijden. U kunt natuurlijk ook de fiets nemen! De stranden van Camperduin, Bergen aan Zee en Egmond aan Zee zijn ook een bezoek waard.

Tip: Als u een redelijk geoefend fietser bent, is het een prachtige fietsroute door de duinen!

 

 

Steden en dorpen.

 

Schagen is het dichtstbij gelegen (grotere) dorp. In de zomer is er op een aantal donderdagen De Westfriese Markt.

In het dorp is verder een leuk centrum met diverse winkeltjes. Ook is er een groot winkelcentrum (Makado). Voor verder vertier is er een bowlingbaan en een bioscoop

 

Alkmaar ligt op 25 km rijden van Oudesluis. Alkmaar is een historische, bruisende stad met een gezellig centrum met veel winkels, restaurants, terrassen en café's. Zeker een bezoek waard is de Kaasmarkt die er in de zomer iedere vrijdagochtend is. 

 

Bergen is een echt kunstenaarsdorp. Het is er gezellig flaneren langs de winkels en terrasjes.

 

Amsterdam onze hoofdstad is natuurlijk een bezoek waard. Uw auto parkeren is een lastige en dure aangelegenheid. Het beste kunt u dan de trein vanaf Schagen nemen.

 

Buiten deze steden zijn er in de kop van Noord-Holland vele kleine dorpjes waar het gezellig toeven is en waar veel te zien is.

 

Sport.

 

Kano: Bij het huisje liggen 2 kano's, een 1-persoons en een 2-persoons kano. Ook is er een SUP-board. Deze kunt u gedurende uw verblijf gebruiken. Vanaf steiger 79 kunt vertrekken voor een lange of korte tocht door het Noord-Hollandse landschap. Voor jong en oud een leuke sportieve bezigheid!

 

Paardrijden: Het duingebied en het strand leent zich voor prachtige buitenritten. De dichtstbijzijnde manege is Manege Noot in Callantsoog.

 

Golfen: In Dirkshorn is een 18-holes golfbaan

 

Karten: In Schagen is het SkagaVenture. In dit centrum kunt u elektrisch karten. Ook in dit centrum: Lasergame en trampolinepark.

 

Tennis/squash: In Schagen kunt u in het sportcentrum losse buitenbanen of squash-banen huren.

 

Kiten en (wind-)surfen: De hele Noord-Hollandse kust is natuurlijk "Surfers Paradise". Verder zij er ook veel binnenmeren en natuurlijk het IJsselmeer. Een (kite)surfschool in de buurt is op het strand in Petten.

 

Mountainbiken: In Schoorl ligt in de bossen en duinen een prachtig, uitdagend mountainbike-parcours. Als je geen fiets bij je hebt, kun je er hier één huren.

 

 

Spel.

 

Speelparken: In de omgeving zijn veel speelparken voor kids: Een bijzonder park is het Land Van Fluwel. Verder is er de Holle Bolle Boom waar zowel binnen als buiten speelplezier is. Ook de Goudvis wordt door kinderen erg gewaardeerd. Zie SkagaVenture voor trampolinespringen, lasergamen en karten

 

Escape Room: In Schoorl is voor de hele familie een leuk uitje: De escape room.

 

Parachutespringen: Een onvergetelijke belevenis op Texel!